Blind snapt pikante overstap Vermeer

Daley Blind snapt goed dat Kenneth Vermeer Ajax verlaat om bij Feyenoord aan de slag te gaan. "Hij is een fantastische keeper, die wil en moet spelen", vertelde de international, die zelf deze week de Amsterdamse club verruilde voor Manchester United, over zijn inmiddels oud-ploeggenoot. "Als dit dan op je pad komt, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, dan is zijn keuze zeker te begrijpen."

Zelf heeft Blind een drukke week achter de rug, die eindigde met een droomtransfer naar Engeland. "Het is moeilijk om die glimlach van mijn gezicht te krijgen", gaf hij toe. "Het is de afgelopen dagen erg hectisch en opwindend geweest. Erg spannend allemaal. Ik heb er heel veel zin in om straks te beginnen."

Blind was maandag bij het gala van Voetballer van het Jaar in Hilversum om zijn prijs voor beste speler van het afgelopen seizoen in ontvangst te nemen. "Het is een mooi jaar geweest en dit is een hele mooie manier om het hier af te sluiten", zei de 24-jarige speler. "Deze prijs heb ik ook aan mijn ploeggenoten en aan de trainer te danken."