[US Open] Murray dwingt duel met Djokovic af

Andy Murray heeft de kwartfinale bereikt van de US Open. De winnaar van 2012 rekende in straight sets af met Jo-Wilfried Tsonga (9): 7-5, 7-5, 6-4. In de volgende ronde wacht Murray een loodzware opgave. De als achtste geplaatste Brit moet het daarin opnemen tegen nummer één van de wereld Novak Djokovic.

Ekaterina Makarova zorgde voor de zoveelste verrassing in het vrouwentoernooi. De als zeventiende geplaatste Russische schakelde Eugenie Bouchard (7) uit. De verliezend Wimbledon-finaliste had erg veel last van de hitte en ging met 6-7 (2), 4-6 roemloos onderuit.

In het dubbeltoernooi werd Jean-Julien Rojer uitgeschakeld. De Nederlander verloor samen met Horia Tecau in de derde ronde met 3-6, 2-6 van de Spanjaarden David Marrero en Fernando Verdasco. Rojer en Tecau waren in New York als negende geplaatst.

Bij de junioren moest de enige Nederlander in het jongenstoernooi direct zijn biezen pakken. Tim van Rijthoven verloor in drie sets van zijn dubbelpartner, de Amerikaan Harry Taylor Fritz: 3-6, 7-6 (5), 5-7.