United maakt komst Falcao wereldkundig

Manchester United heeft de komst van Radamel Falcao maandagnacht officieel bevestigd. De 28-jarige Colombiaan wordt voor een seizoen verhuurd door zijn vorige club AS Monaco. United heeft na dat seizoen de optie om de doeltreffende spits te kopen.

Falcao maakte naam voor zichzelf bij FC Porto. Daar scoorde hij 72 doelpunten in 87 wedstrijden. Vervolgens bleek hij ook voor Atlético Madrid het net veelvuldig te vinden met zeventig treffers in 91 optredens. In 2013 verhuisde hij naar Monaco, maar een zware knieblessure betekende dat hij maar een half seizoen speelde. Ook miste hij het WK met Colombia.

De Colombiaan noemt United op de clubwebsite 'de grootste club in de wereld en duidelijk van plan om terug te keren naar de top'. "Ik kijk ernaar uit om met Louis van Gaal te werken en mijn bijdrage te leveren aan het succes van de ploeg in deze spannende periode voor de club."

Door de komst van Falcao is er bij United geen plaats meer voor Danny Welbeck. De 23-jarige Engels international gaat naar Arsenal, waar hij een meerjarig contract tekende. Welbeck komt uit de eigen opleiding van United.