Van der Garde rijdt FP1 op Monza

Giedo van der Garde zal voor Sauber de eerste vrije training op het circuit van Monza gaan rijden. De Nederlander heeft van het team de opdracht gekregen om uit te zoeken wat het beste compromis is tussen topsnelheid en de neerwaartse druk. Hij heeft hierbij de beschikking over de bolide van Adrian Sutil.

Monza is het snelste circuit op de Formule 1-kalender met snelheden die naar verwachting tegen de 360 kilometer per uur zullen lopen. Van der Garde heeft er zin in: "Zeker op Monza, want de sfeer is er altijd fantastisch, je voelt de passie van de fans, en het is een leuke baan waarop we met de nieuwe auto's - in hun speciale lage downforce-configuraties - ontzettend hard zullen gaan."

Hierdoor is het belangrijk om de auto zo goed mogelijk af te stellen. "En op Monza is het belangrijk een hoge topsnelheid te hebben op de rechte stukken en snel te zijn door de chicanes. We moeten qua downforce dus een compromis zien te vinden tussen snelheid voor de rechte stukken aan de ene kant en een goed uitgebalanceerde bolide aan de andere kant. Tijdens VT1 zal ik dan ook verschillende setups proberen om de best mogelijke oplossing te vinden."