Gemeenteraad stemt in met reddingsplan RKC

RKC Waalwijk is voorlopig gered van een faillissement. De gemeenteraad stemde dinsdag met een nipte meerderheid (15-13) in met het reddingsplan dat door het college van burgemeester en wethouders is opgesteld. RKC kwam acuut in geldnood na de degradatie van vorig seizoen, waardoor de mediagelden fors afnamen.

Kern van het reddingsplan is dat de jaarlijkse huurkosten die de eerstedivisionist betaalt voor het stadion terug worden gebracht van 450.000 naar 342.000 euro. Bovendien zal de huur over dit voetbalseizoen worden omgezet in een lening. De gemeente is eigenaar van het stadion en heeft bovendien een lening van ruim 2,7 miljoen euro uitstaan bij de club.

Het reddingsplan voor RKC werd vrijdag door wethouder Ronald Bakker (VVD) gelanceerd op een persconferentie. Bij een faillissement zou de gemeente volgens hem voor negen miljoen euro het schip in zijn gegaan.

Een deel van de selectie van RKC was dinsdag bij de raadsvergadering aanwezig. Helemaal gerust kunnen bestuur en spelers overigens nog niet zijn over de situatie. Ook andere partijen zullen de komende tijd met geld over de brug moeten komen om de club overeind te houden.