Van Persie: "Falcao moet voor zijn plek vechten."

Radamel Falcao is bij Manchester United niet zeker van een basisplek. Dat stelt Robin van Persie, die de topspits maandag zag overkomen van AS Monaco. "Falcao moet voor zijn plek vechten, net als ik", zegt de Rotterdammer tegen Skysports. "We moeten met Wayne Rooney en James Wilson uitmaken wie er speelt."

Van Persie stelt blij te zijn met zijn nieuwe concurrent bij United. "Hij maakt ons beter. Als topclub moet je altijd voor de beste gaan", zegt hij. "Dat past ook bij mijn filosofie."

Na Falcao's transfer werd er gefluisterd dat Louis van Gaal de Colombiaan naar Manchester heeft gehaald omdat Van Persie een groot deel van het seizoen mist vanwege een knieblessure. De Oranjespits zegt dat daar niets van waar is. "Ik weet niet waar dat vandaan komt. Ik lig binnenkort niet in een ziekenhuis voor een operatie."

Van Gaal verraste maandag met het aantrekken van Falcao. De coach lijkt in zijn basisteam plaats te hebben voor slechts twee spitsen, waardoor Van Persie of Rooney, die door Van Gaal tot aanvoerder is benoemd, mogelijk op de bank beland.