Ronaldo: "Wil eigen records breken"

Cristiano Ronaldo heeft dit seizoen duidelijke doelen voor zichzelf en Real Madrid gesteld. De aanvaller wil zich dit seizoen opnieuw bewijzen in het shirt van De Koninklijke, ook al is hij opnieuw een jaartje ouder. De 29-jarige Portugees is ongeremd in zijn ambities: "Ik wil mijn eigen records ook dit jaar breken. Dat zal een zware klus worden", zegt hij tegen pers.

Stokje overnemen
Ronaldo won vorig seizoen de Champions League met Real Madrid. Ook sleepte hij de Copa del Rey in de wacht met de Spaanse grootmacht. De landstitel kwam in handen van Atlético Madrid, dat verrassend met eremetaal aan de haal ging in de Primera División.

"Het was voor ons een fantastisch jaar, dankzij het winnen van de Champions League, La Decima. Het was voor ons als Real Madrid zijnde heel belangrijk om die prijs voor de tiende keer binnen te slepen. Dit jaar gaan we hetzelfde proberen te doen. Maar we willen ook het stokje overnemen van Atlético Madrid."

Zoontje
Ronaldo hoopt dat zijn pasgeboren zoontje, Cristiano junior, ooit net zo'n goede voetballer wordt als hij. "Dat zou ik helemaal geweldig vinden, maar ik verwacht niks. Het zijn dingen waar ik geen invloed op heb. Ik vind het fantastisch om hem bij me te hebben. Het is heel leuk om met hem te spelen."

Real Madrid kocht deze zomer weer flink in om de strijd in de Primera Division voort te kunnen zetten. Onder meer James Rodriguez en Toni Kroos maakten de overstap naar Madrid. Javier Hernandez werd op de slotdag van de transfermarkt op huurbasis overgenomen van Manchester United.