Promes: "Ik moest verkocht worden"

Quincy Promes verruilde deze zomer FC Twente voor Spartak Moskou. De aanvaller hoefde niet nodig weg uit Enschede, maar stelt dat de club niet onwelwillend was.

Promes (22) tekende begin augustus een contract voor vier seizoenen bij Spartak Moskou. De Russische club betaalde FC Twente naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro voor de enkelvoudig international. De aanvaller kwam inmiddels vier keer in actie voor Spartak Moskou en gaf één assists voor zijn nieuwe werkgever.

Promes heeft geen spijt van zijn transfer, maar het lijkt erop dat de overgang naar de Premjer Liga niet helemaal uit vrije wil was. "Als ik 10.000 keer zeg dat ik wil blijven en uiteindelijk blijf ik niet, dan klopt er toch iets niet. Ik moest in elk geval verkocht worden", verklaart de Amsterdammer tegenover het Algemeen Dagblad.

"Dan kan iedereen wel zeggen: wat moet je in Moskou? Maar het begint toch ergens. Ik sta honderd procent achter mijn keuze om in Rusland te voetballen", aldus Promes, die zich deze week meldde bij Jong Oranje. De buitenspeler maakte in maart tegen Frankrijk (2-0 nederlaag) zijn debuut voor het 'grote' Nederlands elftal.

In aanloop naar WK in Brazilië behoorde Promes tot de voorselectie, maar toenmalig bondscoach Louis van Gaal besloot de aanvaller niet mee te nemen naar Brazilië. In de Eredivisie was hij met elf doelpunten en acht assists van grote waarde voor FC Twente. Promes speelde in totaal 35 officiële duels voor de Tukkers.