Martins Indi: "Geen rode kaart"

Bruno Martins Indi vond zijn rode kaart tegen Italië donderdagavond niet terecht. Het Nederlands elftal moest in Bari al na tien minuten met een man minder verder. Bij een 1-0 achterstand veroorzaakte Martins Indi een strafschop. Hij werd met rood van het veld gestuurd en Italië kwam via Daniele de Rossi op een 2-0 voorsprong.

"Ze legden die ballen heel makkelijk over onze defensie heen", zegt Martins Indi tegen Voetbal International. "We reageerden niet scherp genoeg. En ze mogen die ballen ook niet geven vanaf het middenveld."

De verdediger van FC Porto neemt de schuld op zich, maar was het niet eens met de rode kaart. "Ikzelf moet voorkomen dat ik in dit soort situaties terecht kom. Ik vind het eerlijk gezegd geen rode kaart. Daarna spookte wel door mijn hoofd dat ik geschorst was voor Tsjechië. Maar gelukkig is dat niet het geval."

Martins Indi is niet van mening dat de nederlaag te wijten is aan het andere systeem dat onder bondscoach Guus Hiddink gespeeld wordt. "Nee, we hebben ook in de WK-kwalificatie laten zien dat we ook met vier verdedigers goed kunnen spelen. We moeten nu niet de kop laten zakken, maar hiervan leren."

Het Nederlands elftal reist vandaag af naar Oostenrijk voor een trainingskamp ter voorbereiding op de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van dinsdagavond tegen Tsjechië.