Van der Sar baalt van kritiek op Overmars

Edwin van der Sar vindt het onterecht dat Marc Overmars kritiek krijgt van een aantal Ajax-fans. De technisch directeur is de gebeten hond sinds het vertrek van Daley Blind.

Fans van de Amsterdammers balen ervan dat Blind zo laat werd verkocht en dat er geen serieuze opvolger werd gehaald. Het kwam de clubdirectie op kritiek te staan. "Het is niet terecht dat die alleen op het hoofd van Marc Overmars neerdaalt", schrijft marketingdirecteur Van der Sar in zijn column in De Telegraaf.

"Natuurlijk is technisch beleid zijn portefeuille. Maar we nemen bij Ajax met elkaar een beslissing. Wat dat betreft vind ik dat ik, gelukkig, nog steeds een teamsport beoefen. Ook als directielid bij Ajax."

Van der Sar probeert uit te leggen dat Ajax de aanbieding van Manchester United niet kon weigeren. "Daley had vijftien maanden geleden nog een aflopend contract bij Ajax. Hij kon toen transfervrij vertrekken. De club heeft hem opnieuw vastgelegd en dan vertrekt hij nu voor een aanzienlijk bedrag naar een van de grootste clubs ter wereld."

"Als Manchester United dan aan alle voorwaarden van Ajax voldoet, kunnen en willen we zo’n speler niet tegenhouden." Ajax ontving voor Blind een slordige 17,5 miljoen euro van The Mancunians.