Platini dreigt met schorsing voor Ribéry

Michel Platini doet in Bild een aantal opmerkelijke uitspraken over Franck Ribéry. De UEFA-voorzitter claimt dat zijn landgenoot een schorsing boven het hoofd hangt. Ribéry miste deze zomer vanwege een blessure het WK in Brazilië, waarna hij besloot om zijn interlandcarrière te beëindigen.

Tot onbegrip van landgenoot Platini. "Ik begrijp hier helemaal niks van. Het is niet aan de spelers om te bepalen of ze voor het nationale team spelen, maar aan de coach." Platini vindt het vreemd dat Ribéry (31) juist op dit moment stopt met het spelen van interlands. "Hij is nota bene Frans, en het EK van 2016 wordt in Frankrijk gespeeld!" Volgens de UEFA-baas kan de Fransman zelfs geschorst worden.

Vervolgens vergelijkt Platini de situatie met die van Philipp Lahm, die na het WK ook zijn afscheid aankondigde. "Als Lahm en de Duitse bondscoach afspreken dat hij de speler niet meer selecteert, is dat één ding. Maar in principe is het niet de beslissing van Lahm, maar van Joachim Löw."

"Bij Ribéry is de situatie anders", aldus de Fransman. "Als Didier Deschamps hem oproept, moet hij zich melden. Dat staat in de statuten van de FIFA. Doet hij dat niet, dan wordt hij voor drie duels geschorst bij Bayern München."