Ferdinand snapt niets van transfer Welbeck

Rio Ferdinand snapt weinig van de handelswijze die Manchester United heeft gehanteerd rondom aanvaller Danny Welbeck. Welbeck maakte op deadline-dag de overstap van Manchester United naar Arsenal. De aanvaller had in Manchester geen zicht op een basisplaats. Ferdinand vindt alsnog dat United een fout begaat met het verkopen van de speler aan Arsenal. De Londenaren betaalden zo'n twintig miljoen euro.

Plannen
Door de komst van Radamel Falcao naar Manchester kwam Welbeck niet meer in de plannen van trainer Louis van Gaal voor. De Colombiaanse spits kwam op huurbasis over van AS Monaco. Naar verluidt gaf Van Gaal toestemming aan Welbeck om een nieuwe club te zoeken, omdat de spits nog 'slechts' een 2-jarig contract had bij The Reds. Ferdinand, die transfervrij naar Queens Park Rangers vertrok, kan nog steeds niet begrijpen dat Arsenal de nieuwe werkgever van de Engelsman is.

Plaag
"Ik kan niet geloven dat United hem heeft laten gaan, vooral omdat hij nu bij Arsenal speelt. Het is te ziek voor woorden. Hij is een plaag voor alle verdedigers in de Premier League. Als Arsenal hem goed gebruikt, kunnen ze nog heel veel plezier aan hem beleven", zegt Ferdinand tegen The Sun.

"Danny heeft alles in zich om een topspeler te worden. Ik denk dat hij gefrustreerd raakte omdat, hoe goed hij ook speelde, de voorkeur altijd uitging naar Robin van Persie en Wayne Rooney. Hij heeft nooit een mooie reeks in het United-shirt kunnen maken."