Douglas houdt hoop op 'Oranje-droom'

Douglas heeft een debuut in het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De geboren Braziliaan werd één keer opgeroepen voor Oranje, maar speelde niet. Douglas (26) werd zo'n twee jaar geleden door toenmalig bondscoach Louis van Gaal bij de selectie gehaald, maar de oud-speler van FC Twente kwam tijdens de WK-kwalificatiereeks richting Brazilië niet in actie voor Oranje.

Douglas heeft de hoop op zijn interlanddebuut nog niet opgegeven. "Ik heb nog steeds de wens om voor Oranje uit te komen", zegt de centrale verdediger tegenover Futnet. Douglas speelt sinds de zomer van 2012 voor Dinamo Moskou. "Ik zou graag alle liefde die ik van de mensen in Nederland kreeg tijdens mijn periode bij FC Twente terug willen betalen."

Droom
"Als ik het goed doe, kom ik vanzelf in beeld voor een kans bij de selectie. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Ron Vlaar staan nog boven mij in de hiërarchie, net als op het WK. Ze speelden daar goed, maar ik blijf hard werken en droom nog altijd van een kans", aldus de hoopvolle Douglas.

De opvolger van Van Gaal, Guus Hiddink lijkt voorlopig ook geen beroep te doen op Douglas. Joël Veltman werd ook opgeroepen voor de interlands tegen Italië en Tsjechië. Daarnaast vervangt Virgil van Dijk de geblesseerde Vlaar. Oranje begint dinsdag de EK-kwalificatiereeks tegen Tsjechië.