De Vrij: "In Italië gaat het heel anders"

Stefan de Vrij verloor woensdag met het Nederlands elftal van Italië (2-0). De 20-voudig international speelt sinds deze zomer in de Italiaanse Serie A, waarin hij moet wennen. De Vrij (22) verhuisde van Feyenoord naar SS Lazio. Bij zijn competitiedebuut tegen AC Milan (3-1 nederlaag) was de centrale verdediger betrokken bij twee tegendoelpunten.

"Het gaat er in Italië heel anders aan toe dan in Nederland", zei De Vrij tegenover de NOS. "In Nederland zijn we gewend de back rugdekking te geven als die één tegen één staat, maar in Italië willen ze dat de centrale verdediger in het midden blijft om het doel te verdedigen", aldus de mandekker, die op het WK in Brazilië werd uitgeroepen tot de beste verdediger.

Scherpte
Tegen Italië kende De Vrij geen gelukkige avond in Bari. Oranje stond na tien minuten spelen 2-0 achter en met tien man. Teamgenoot Bruno Martins Indi kreeg een vroege rode kaart. "Na tien minuten was de wedstrijd al gespeeld en moesten we vooral de schade beperken."

"We waren niet scherp genoeg in de openingsfase. Zowel voor de bondscoach als voor de spelers een zeer teleurstellende avond", aldus De Vrij. Het Nederlands elftal begint dinsdagavond de EK-kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen Tsjechië.