Rooney vergelijkt Sterling met Overmars

Raheem Sterling maakt de laatste maanden een uitstekende ontwikkeling door. Collega-international Wayne Rooney is erg onder de indruk. Rooney laat in gesprek met diverse media weten dat Sterling hem doet denken aan de huidig directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars. "Voorafgaand aan het WK heb ik Raheem video's laten zien van Marc Overmars, omdat hij qua spel erg op hem lijkt."

"Hij heeft de potentie om net zo goed te worden als Overmars", vervolgt Rooney zijn verhaal. "Raheem is echt een fantastische speler en heeft kwaliteiten die veel spelers niet hebben. Hij kan in de voorhoede staan, of aan de zijkant. En ondanks dat hij niet groot is, heeft hij enorm veel kracht in zich. De potentie die hij laat zien is ongelooflijk."

Rooney baalt wel van één ding en dat is dat Sterling niet voor Manchester United, maar concurrent Liverpool speelt. "Hij kan voor Engeland een heel belangrijke speler worden voor de komende tien, vijftien jaar. Maar helaas wordt hij dat ook voor Liverpool", zegt de aanvaller enigszins lachend.