Kuijt: "Nog één keer een toernooi meemaken"

Dirk Kuijt is nog niet van plan om zijn interlandcarrière te beëindigen. De aanvaller hoopt er in 2016 bij te zijn op het EK in Frankrijk. De 34-jarige Kuijt werd ook door Guus Hiddink weer opgeroepen voor Oranje.

Evenals diens voorganger Louis van Gaal, vindt Hiddink de Fenerbahçe-aanvaller een belangrijke kracht. Zowel op het veld als daarbuiten. Tegen Italië stond Kuijt dan ook in de basis als rechtsbuiten.

Kuijt is niet voornemens om te bedanken voor Oranje en wil met de ploeg naar het EK 2016 in Frankrijk. Assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy adviseerde Kuijt om zo lang mogelijk te voetballen. "We zaten met Ruud van Nistelrooy (assistent-bondscoach, red.) om tafel. Hij zei net als veel andere topvoetballers: zo lang mogelijk doorgaan met voetballen."

"Strijden voor mijn land"
"Dat is op het allerhoogste niveau het allermooiste wat er is", vervolgt Kuijt zijn verhaal aan De Telegraaf. "Een beslissing om te stoppen of door te gaan is niet de makkelijkste. Maar zolang ik me topfit voel en de waardering voel, dan strijd ik voor mijn land."

Het EK in Frankrijk is dus het volgende grote doel van Kuijt, die vanaf 2006 alle toernooien met Oranje meemaakte. "Ik wil niet een jaar doorgaan en dan afscheid nemen, maar een hele cyclus meemaken. Het lijkt me te gek nog één keer een toernooi te ervaren."