Advocaat: "Doe dit niet voor het geld"

Dick Advocaat wil met Servië naar het EK in Frankrijk. De Hagenaar zat zondag voor het eerst op de bank bij de Serviërs en zag zijn team remiseren tegen Frankrijk (1-1). Advocaat (66) tekende deze zomer een contract tot 2018 bij de Servische voetbalbond.

De voormalig trainer van onder meer PSV, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg nam na vorig seizoen afscheid bij AZ. "Ik wilde alleen nog ergens aan de slag gaan als bondscoach", vertelt Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad.

"Nee, ik doe dit niet voor het geld. Laten we zeggen dat ik een paar jaar geleden nooit voor dit salaris had getekend. Ik heb wel meteen aangegeven dat ik niet in Belgrado zou komen wonen. Daar begin ik gewoon niet aan", aldus de voormalig keuzeheer van Oranje, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland.

Toekomst
Advocaat was tevreden over het duel met Frankrijk. Aleksandar Kolarov maakte in de tweede helft een goal van Paul Pogba ongedaan (1-1). "Het was goed voor een eerste wedstrijd, het kan beter. We hadden moeite oplossingen te vinden, zeker aanvallend. Dat is logisch als je tegen zo’n team speelt. 1-1 was een juist resultaat."

"Los van de goals was het een wedstrijd zonder al te veel kansen. Maar dat is een prestatie tegen zo'n grote ploeg. We hebben niet veel weggegeven. De basis voor de toekomst is een solide defensie. De basis staat, maar een aantal posities moet nog anders worden ingevuld. En dat gaan we zeker doen de komende tijd."