Mourinho: "Van Gaal gaat het goed doen"

José Mourinho heeft een lans gebroken voor Louis van Gaal. De Portugees heeft alle vertrouwen in zijn oud-collega. De start van de Premier League was niet bepaald goed van Manchester United. Daarnaast werd de ploeg van Van Gaal ook nog eens uitgeschakeld in de Capiral One Cup door het nietige Milton Keynes Dons uit de League One (derde profniveau).

Toch denkt Chelsea-trainer José Mourinho dat zijn oud-collega het team er weer bovenop krijgt. "Hij is een van de beste managers in de wereld en heeft genoeg ervaring voor de job", aldus Mourinho tegen Yahoo.

"Van Gaal gaat het goed doen"
"United is een grote ploeg en hij is een grote trainer. Daarom denk ik dan ook dat hij het daar goed gaat doen", vervolgt Mourinho, die bij FC Barcelona onder Van Gaal werkte. Hierna werd The Special One zelf een van de meest succesvolle trainers ter wereld.

Mourinho is met Chelsea begonnen aan zijn tweede seizoen van zijn tweede termijn bij The Blues. Afgelopen seizoen zag hij zijn ploeg nog niet als titelkandidaat, maar daar is nu verandering in gekomen. "We zijn vorig seizoen een weg ingeslagen, maar nu hebben we een andere ploeg. We hebben nu andere kwaliteiten in de spelersgroep."

"Normaal gesproken is een tweede seizoen altijd beter voor een manager, want je hebt al een seizoen met de ploeg kunnen werken", legt Mourinho uit. "Ik vind dat het team er goed voor staat en iedereen is blij met de manier van werken."

Chelsea gaat momenteel aan de leiding in de Premier League met negen punten uit drie duels.