Jong Oranje in wachtkamer na nederlaag tegen Jong Slowakije

Jong Oranje is voor de tweede keer in vier dagen tijd onderuit gegaan. Na Georgië bleek ook Slowakije (0-1) te sterk. Het EK is door de nederlagen opeens ver weg. Bondscoach Adrie Koster beleeft een dramatische start als coach van de beloftenploeg. Na de nederlaag tegen Georgië (0-1) ging het tegen Slowakije niet veel beter.

Koster had zijn team op vijf posities gewijzigd, maar dat bracht niet het gewenste resultaat. Karim Rekik voorkwam voor rust een tegengoal. Jong Oranje wist nauwelijks grote kansen te creëren in Tilburg. Slowakije kreeg de beste mogelijkheden, maar stuitte enkele keren op doelman Warner Hahn, de uitblinker aan de kant van Jong Oranje. Zo'n twintig minuten voor tijd kon Hahn niet voorkomen dat de Slowaken op voorsprong kwamen.

Adam Zrelak bracht Slowakije verdiend aan de leiding. Jong Oranje, met debutanten Joost van Aken, Jorrit Hendrix, Elvis Manu en Daley Sinkgraven, ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Sinkgraven kreeg nog een mogelijkheid, maar het sc Heerenveen-talent zag zijn slappe inzet gekeerd worden.

Jong Oranje zakt door de tweede nederlaag in vier dagen naar de tweede plaats in groep 3. De ploeg van Koster kan zich nog als nummer twee plaatsen voor het EK. Dat wordt dinsdag duidelijk. De concurrentie komt dan nog in actie. Slowakije plaatst zich als groepswinnaar voor het eindtoernooi.