"Zimling is een superprof met een geweldige mentaliteit"

Ajax versterkte zich op de slotdag van de transfermarkt met Niki Zimling. Wiljan Vloet snapt wel dat de Amsterdammers voor de Deense middenvelder hebben gekozen. De ervaren Deen wordt voor een seizoen gehuurd van FSV Mainz 05.

De achterban van Ajax was niet gelijk enthousiast bij het horen van de naam Zimling. Maar mensen die met hem hebben gewerkt zijn wel overtuigd van zijn kwaliteiten. Zo ook Wiljan Vloet, die met Zimling samenwerkte bij N.E.C. Nijmegen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars noemde Zimling een type Jan Wouters. "Niki is zelfs dynamischer dan Wouters", zegt Vloet in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een superprof met een geweldige mentaliteit."

"Sterk, fel, met loopvermogen, een denker, strateeg en een balafpakker, met bovendien een functionele techniek", omschrijft Vloet de 29-jarige middenvelder. "Ik begrijp heel goed dat Ajax bij Zimling is uitgekomen."

In Nederland is Zimling bekend vanuit zijn periode bij N.E.C. Nijmegen. Daarna vertrok hij naar Club Brugge en speelde hij vervolgens voor Mainz. Eerder droeg hij ook de shirts van Esbjerg en Udinese.

Zimling heeft bij Mainz een contract tot 2017. Ajax beschikt over een optie tot koop.