Ibrahimovic: "Voor 40 duels schorsen"

Zlatan Ibrahimovic beleefde maandag geen gelukkige avond in Wenen. De aanvoerder van Zweden mocht van geluk spreken dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd.

Ibrahimovic (32) pakte met Zweden een punt bij Oostenrijk (1-1). De spits van Paris Saint-Germain kon zich niet onderscheiden, maar bondscoach Erik Hamrén was tevreden over de rol die de ex-Ajacied vervulde. Hamrén prees de wijze waarop Ibrahimovic 'voor het team speelde en hard werkte'.

De aanvoerder van Zweden ontsnapte tijdens zijn honderdste interland aan een rode kaart. Ibrahimovic deelde een elleboogstoot uit tegen David Alaba. De Zweed haalde er zijn schouders over op na de wedstrijd. Ibrahimovic reageerde cynisch op vragen of een rode kaart op z'n plek was geweest.

"Ja, en ik moet voor veertig duels worden geschorst", aldus Ibracadabra tegen Zweedse media. De spits was tevreden over de uitslag. "We hebben een goed punt gepakt. Het was een moeilijke wedstrijd. De vorige keer hier verloren we en dit keer deden we het beter. We waren klaar voor het duel."

Voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic baalde van het gelijkspel. "We verdienden meer. We hebben tachtig minuten maar in één richting gespeeld. Zweden had geen kansen. We hadden moeten winnen. Ik ben zeker niet gelukkig.' We weten dat we twee punten hebben laten liggen."