Verstappen maakt indruk bij Toro Rosso-test

Max Verstappen heeft indruk gemaakt tijdens zijn eerste volledige Formule 1-test. De pas 16-jarige Nederlander legde vandaag op Adria Raceway in Italië zonder problemen 148 ronden af in een twee jaar oude Toro Rosso. Eerder had hij op Rockingham en in Rotterdam al enkele meters gemaakt in een demonstratieauto.

Het doel van de test in Italië was Verstappen en Toro Rosso aan elkaar te laten wennen en hem de 300 kilometer benodigd voor een superlicentie te geven. Met 400 kilometer slaagde dit ruimschoots, al moet autosportfederatie FIA nog wel het licht op groen zetten zodat de zoon van Jos Verstappen later dit jaar enkele vrije trainingen kan gaan rijden.

Verstappen: "Ik keek uit naar het voor de eerste maal rijden van een Formule 1-auto op een normaal circuit en ik heb ervan genoten. Het was een goede mogelijkheid om samen te werken met Xevi (Pujolar, red.), die volgend jaar mijn engineer wordt, en om te wennen aan alle knoppen op het stuurtje. Ik denk dat het goed ging en ik kan niet wachten om weer achter het stuur van een Formule 1-bolide te stappen."

Het team en Xevi in het bijzonder waren onder de indruk hoe de Nederlander de auto op zowel een natte als een droge baan onder controle hield. "Max startte op intermediates en kwam op snelheid, zonder fouten te maken. We hebben een raceweekend gesimuleerd. Hij was gefocust, precies en leerde snel, zonder veel vragen te stellen. Nadat we de slicks er onder konden zetten, wende hij aan de auto op het droge en kwamen we op snelheid. We hebben verschillende brandstofhoeveelheden gebruikt, zowel voor kwalificatie als voor de race, waarbij we zowel korte als lange runs deden. Voor een eerste dag was het erg indrukwekkend."