[Sportblog] Sneijder te klein & 1600 liter bier voor voetballers

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Kromowidjojo en Van den Hoogenband uit elkaar
Ze leken het droompaar uit de zwemwereld maar het sprookje is over, Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband zijn uit elkaar. Kromo maakte de breuk wereldkundig via Twitter. "Ik ben verdrietig, Pieter en ik hebben besloten uit elkaar te gaan. We hebben een bijzondere onderlinge band, die is gelukkig blijvend", aldus de olympisch kampioene. Het stel was sinds begin 2013 bij elkaar.

Sneijder krijgt te grote mascotte
Niet alleen het voetbal was een gênante vertoning gisteravond. Al voor de wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië ging het mis. De toch al niet grote Wesley Sneijder kreeg de grootste mascotte toebedeeld. De middenvelder kon daardoor niks meer zien toen iedereen zich opstelde voor de volksliederen. Sneijder besloot maar een stap opzij te zetten om toch nog in beeld te staan voor de fotografen.

Zo kunnen we Sneijder tenminste zien (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Zo kunnen we Sneijder tenminste zien (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

Honkbalfan (12) versiert meisje
Voor veel honkbalfans is het een droom om een bal te vangen, of het nou een homerun of een zogenaamde foul ball is. De 12-jarige Ryan slaagde daar niet in, maar een van de spelers die bij hem in de buurt stond gaf hem een bal en dus was de jongen alsnog blij. Hij hield het kleinood echter niet zelf, maar gaf het direct aan het meisje achter hem, dat hij niet eens kende. Deze geste van naastenliefde kwam voort uit een simpel idee: "Als je iemand blij kunt maken is dat goed", aldus het jochie.


Versieren doe je zo (Bron: YouTube)

Hier is dan de nieuwe vriendin van Balotelli
Vorige week berichtten we over de afgebroken verloving van Mario Balotelli. Hij had het Belgische model Fanny Neguesha aan de kant geschoven voor een nieuwe vriendin, we wisten alleen nog niet wie. Gelukkig kunnen we deze week al onthullen wie de nieuwe liefde van de spits is. Niemand minder dan Playboy Bunny Carla Howe. We hebben er alle vertrouwen in dat het koppel nog vaak op zal duiken in deze rubriek.

Hole-in-one naar de 'ruimte'
Golfspelers die de Aarde wel eens van een afstandje willen bekijken zullen hun best moeten doen tijdens het KLM Open op de Kennemer Golfclub in Zandvoort. Voor de eerste die op de vijftiende hole (par 3) de bal in een keer in het gaatje slaat ligt een heuse 'ruimtereis' ter waarde van 100.000 dollar klaar. Mocht het de golfers niet lukken dan kunnen ze alsnog zelf het bedrag ophoesten en aansluiten in de rij van inmiddels ruim 300 mensen die de reis geboekt hebben met de Lynx Mark I. Vanaf eind 2015 zullen de ruimtereizen van start gaan.

Gele Rasmussen wint Dernyrace Wijchen
Het was alsof de tijd had stilgestaan bij de Dernyrace voor oud-profwielrenners in Wijchen. Aan de start in de Gelderse plaats stond namelijk wel een hele aparte deelnemer: Michael Rasmussen. De inmiddels 40-jarige Deen verscheen aan de start in een compleet gele outfit en won prompt de race.

Dat Rasmussen in het geel aan de start verscheen lijkt een verwijzing te zijn naar 2007 toen hij in leidende positie door de toenmalige leiding van de Rabobankploeg uit de Tour de France werd gehaald. De Deen had een voorsprong van drie minuten op Alberto Contador maar kon zijn biezen pakken nadat uitkwam dat hij gelogen had over zijn verblijfplaats in aanloop naar de Tour. Een juridische strijd volgde, evenals de bekentenis over het gebruik van allerlei verboden middelen.


De gele Rasmussen (Bron: YouTube)

1600 liter bier voor de spelers van Sevilla
De Europacup winnen is mooi als voetballer, maar je doet het natuurlijk niet voor dat bekertje maar voor het bier! De spelers van Sevilla FC kregen gisteren de prijs van hun dromen, hun lichaamsgewicht in flesjes bier van brouwerij Cruzcampo! Dat kregen ze als beloning voor het winnen van de Europa League vorig seizoen. De brouwer moest na het wegen van alle spelers uiteindelijk maar liefst 1600 liter bier overhandigen aan de spelers.

Hoe heet die spits nou?
De prestaties op het voetbalveld bij Manchester United zijn voorlopig ondermaats te noemen. Dit geldt ook voor de spelling van enkele werknemers. Het aantrekken van spits Radamel Falcao heeft voor een boost gezorgd in de verkoop van de shirts, maar bij het bedrukken ervan gaat wel eens iets mis zoals een fan heeft gemerkt. ESPN-journalist Alex Shaw zette een kiekje van het shirt op internet, evenals enkele United-blunders uit het verleden.

Meekijken met de mecanicien tijdens de Vuelta
We konden dit seizoen al vaker meekijken met wielrenners in het peloton. Met camera's op de fietsen kregen we een inkijkje in de chaos van een wielerwedstrijd. Tijdens de Vuelta geeft Shimano ons een kijkje in de wedstrijd vanuit het perspectief van de mecanicien op de motor. De materiaalman schiet overal tussendoor en moet elke keer zo snel mogelijk de panne aan de fietsen verhelpen. Een fantastisch inkijkje in het wielrennen.


Een dagje op kantoor voor de mecanicien (Bron: YouTube)