Jong Oranje treft topteam in play-offs

Jong Oranje wacht een zware laatste horde op weg naar het EK in Tsjechië. Het team van bondscoach Adrie Koster treft wellicht titelverdediger Spanje of Italië. Jong Oranje plaatste zich als nummer twee in de kwalificatiepoule achter groepswinnaar Slowakije.

De formatie van Koster stond na nederlagen tegen Georgië en Slowakije op de rand van uitschakeling. Jong Oranje bleek na dinsdagavond echter één van de drie beste nummers twee in de kwalificatiereeks.

De beloftenploeg maakt daardoor alsnog een kans naar het EK in Tsjechië te gaan. Jong Oranje weet vrijdag na de loting in het Zwitserse Nyon wie de tegenstander wordt. De Europees kampioen van 2006 en 2007 wacht een zware tweestrijd met een Europese grootmacht, wellicht titelverdediger Spanje.

Naast Spanje kan Jong Oranje ook Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Denemarken treffen. De play-offs worden tussen 8 en 14 oktober afgewerkt. Op 6 november volgt de loting voor het EK, waaraan acht landen meedoen. Tsjechië is als gastland automatisch geplaatst voor het toernooi in 2015.

Pot 1:
Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Denemarken.

Pot 2:
Nederland, Kroatië, Slowakije, Zweden, Oekraïne, IJsland en Servië.