Dennis wil met McLaren Formule 1 verbeteren

McLaren-baas Ron Dennis wil met zijn team voorop lopen om de Formule 1 te verbeteren. De Brit ziet de populariteit van de sport teruglopen, zowel qua televisiekijkers als toeschouwers op de circuits. Hij is hier bezorgd over en wil maatregelen treffen.

Dennis: "Ik denk dat de teams eens goed naar zichzelf moeten kijken. Je kunt niet gaan zitten wachten tot anderen het doen, dus moeten we het op onze eigen manier doen. Hopelijk kunnen we zo bijdragen aan een gezonde toekomst voor de Formule 1, want de sport moet veranderen."

De Brit stelt terechte vragen over de toekomst van de sport. "Hoe kan het in Engeland en Oostenrijk helemaal vol zijn, en dan ineens halfleeg in Duitsland? Daar moet toch een reden voor zijn. De prijzen van de toegangskaartjes? Een gebrek aan nationale helden? Hoe dan ook, we moeten er iets aan doen – en die verandering kunnen we bij McLaren beginnen."

Dennis weet dat andere sporten zoals golf en zeilen de afgelopen jaren stukken populairder zijn geworden en hij wijst erop dat de Formule 1 meer moet doen dan het alleen uitzenden van de race. Er moet ook meer gedaan worden aan de voorstelling eromheen. "De race is een beetje als het trapezenummer aan het einde van een circusvoorstelling. De Formule 1 besteedt alleen te weinig aandacht aan de andere acts. Maar we kunnen het zeker verbeteren."