[Eredivisie] Preview speelronde 5

Komend weekend is het alweer tijd voor de vijfde speelronde in de Eredivisie. Ook deze week blikt FOK!sport weer vooruit op de wedstrijden, die er aan gaan komen. Lees hieronder onze nieuwe preview.

Regerend landskampioen Ajax trapt de vijfde speelronde dit weekend af tegen Heracles Almelo. Beide ploegen zijn tot dusver niet in goede doen. De Amsterdammers verloren in de afgelopen twee speelronden zes punten, waar de Heraclieden tot dusver nog geen enkel punt pakten. Mede door deze resultaten moet een nieuwe trainer er in Almelo voor gaan zorgen, dat men weer gaat voetballen. Interim-trainers John Stegeman en René Kolmschot zullen in Amsterdam daarom voor de punten moeten gaan zorgen.


Dusan Tadic (FC Twente) is Bart Vriends (l) en Sjoerd Overgoor (r) te slim af (PRO SHOTS / Peter Lous)

Ook staat vanavond een oostelijke derby op het programma. Go Ahead Eagles gaat namelijk op bezoek bij FC Twente. In het verleden wonnen de Tukkers van de 26 onderlinge wedstrijden maar liefst twintig keer. De ploeg uit Deventer trok twee keer aan het langste eind. Toch wacht FC Twente, in tegenstelling tot de Eagles, nog op de eerste zege. In vier competitieduels werd even zo vaak gelijkgespeeld.

PEC Zwolle en PSV sluiten deze avond af met een onvervalste topper. De Eindhovenaren gaan na vier speelronden alleen aan de leiding, aangezien zij de Zwolse formatie twee weken geleden af zagen haken. Toch hebben de Zwollenaren bewezen een taaie tegenstander voor PSV te zijn. Vorig seizoen wonnen de rood-witten in Zwolle nipt met 2-1, waar in Zwolle in Eindhoven een gelijkspel binnen haalde: 1-1.

Giliano Wijnaldum (r) dueleert met SC Cambuur-speler Oebele Schokker (PRO SHOTS / Henk Jan Dijks)

Op zondag staat nog een derby op het programma. In het noorden van het land kruisen sc Cambuur Leeuwarden en FC Groningen de degens. Bovendien staan beide ploegen in de top vijf van de ranglijst, dus het mag zelfs een kleine topper genoemd worden. Voor Martijn van der Laan wordt het hoe dan ook een bijzondere ontmoeting. De afgelopen drieënhalf jaar speelde hij namelijk in Leeuwarden, maar draagt nu het shirt van FC Groningen.

Hoe de stand er na de vijfde speelronde uit gaat zien, weten we morgenavond rond de klok van 18.40 uur. Dan zal duidelijk worden of PSV nog steeds aan de leiding gaat of dat de concurrentie er in slaagt om dichterbij te komen.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
13 sept om 18.30 uur Ajax - Heracles Almelo FOX Sports 1
13 sept om 18.30 uur FC Twente - Go Ahead Eagles FOX Sports 3
13 sept om 19.45 uur AZ - sc Heerenveen FOX Sports 5
13 sept om 20.45 uur Feyenoord - Willem II FOX Sports 1
13 sept om 20.45 uur PEC Zwolle - PSV FOX Sports 3
13 sept om 22.30 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
14 sept om 00.40 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 3
14 sept om 10.30 uur De Tafel Van Kees FOX Sports 1
14 sept om 12.30 uur FC Utrecht - ADO Den Haag FOX Sports 1
14 sept om 14.30 uur sc Cambuur Leeuwarden - FC Groningen FOX Sports 1
14 sept om 14.30 uur Vitesse - Excelsior FOX Sports 3
14 sept om 16.45 uur FC Dordrecht - NAC Breda FOX Sports 1
14 sept om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
14 sept om 22.20 uur NOS Studio Voetbal NPO 1