Rutten: "Verwachtingen van Feyenoord zijn uitgekomen"

Fred Rutten kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste hectische weken als trainer van Feyenoord. De nieuwe trainer van de Rotterdammers zag met Graziano Pelle, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat de kern van zijn selectie vertrekken. Toch wist hij Feyenoord naar de groepsfase van de Europa League te loodsen.

"Ik kijk er met een heel goed gevoel op terug", zegt Rutten in gesprek met Feyenoord TV. "De verwachtingen die ik had van Feyenoord zijn allemaal uitgekomen. Een mooi stadion, geweldig legioen en enthousiaste mensen. Iedereen is heel open, zeker ten opzichte van de communicatie. Dat vind ik heel prettig werken."

Het duurde lang voordat Rutten met een volledige selectie kon werken. "Het starten van de voorbereiding na een WK is sowieso altijd lastig. We zaten met de voorronde van de Champions League al heel vroeg in een fase waarin we moesten presteren. We hadden daarnaast te maken met spelers die wel of niet bleven. Dat zijn allemaal facetten die een rol spelen waardoor het wat onrustig was aan het begin van het seizoen."

"Ik werd er zelf niet zo onrustig van", meent Rutten. "Je moet wel creatief zijn. We moesten heel snel een prestatie neerzetten waar de club gebaat zou zijn: Europees voetbal halen. Dat spelers daar onrustig van worden kan ik me voorstellen, maar ik ben er aan gewend. Voor je gevoel heb je in ieder geval al iets bereikt. Zeker voor de supporters is het prachtig dat je Europees speelt. Dat hoort bij deze club. Deze club is groter en groter aan het worden. Daar hoort Europees voetbal bij."

Feyenoord is in de Eredivisie niet sterk van start gegaan. Uit de eerste vier wedstrijden behaalde de Rotterdammers vijf punten. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma.