Williams wil in 2016 voor wereldtitel gaan

Het Formule 1-team Williams wil in 2016 weer mee gaan doen om de wereldtitel, zo heeft technisch directeur Pat Symonds aan GPUpdate laten weten. Dit jaar zit de renstal uit Grove weer flink in de lift na een aantal magere jaren te hebben gekend. Deze lijn moet nu doorgetrokken worden.

Symonds: "We hebben een goed fundament om op verder te bouwen. Ik probeer altijd verder dan een jaar vooruit te kijken, dus ik ben op dit moment meer bezig met 2016 dan met 2015, en ik geloof dat we dan om de titel mee kunnen doen. Het kampioenschap winnen is weer een ander verhaal - er zijn een paar teams die over een enorm budget beschikken - maar ik denk dat we ons over twee jaar zeker in het gevecht kunnen mengen."

Voor dit jaar ruilde Williams de Renault-motoren om voor die van Mercedes. Dit heeft het team geen windeieren gelegd, want in de laatste zes races werden vijf podiumplaatsen gepakt. Toch ligt het recente succes volgens Symonds niet alleen aan de krachtbron. "We hebben een auto die op alle circuits goed presteert en hebben grote stappen gemaakt als het gaat om bandenmanagement. Dat laatste speelt een grotere rol dan veel mensen denken. In Singapore zullen we het waarschijnlijk iets moeilijker hebben dan in Monza, maar in Austin, Suzuka en Abu Dhabi zou het weer goed moeten gaan."