Rutten: "Mulder niet teneergeslagen"

Kenneth Vermeer maakt zaterdag zijn debuut voor Feyenoord. Trainer Fred Rutten ziet dat de gepasseerde Erwin Mulder de concurrentiestrijd aangaat. Vermeer kwam vlak voor de transferdeadline over van Ajax. Bij Feyenoord was men niet geheel tevreden over de ontwikkeling van Mulder, die het seizoen begon als eerste doelman.

Na de komst Vermeer moet Mulder genoegen nemen met een reserverol. De keeper ontbrak enkele dagen op de training in Rotterdam-Zuid. Rutten zegt dat dat niets te maken had met de komst van Vermeer en de nieuwe rolverdeling in De Kuip. "Hij heeft een aantal dagen niet getraind, maar toen hij er maandag weer was en ik hem in de ogen keek, zag ik niet iemand die terneergeslagen is", zei Rutten tegen Voetbal International. Mulder had volgens de coach last van zijn knie.

"Menselijk gezien was het niet makkelijk om Erwin te vertellen dat hij gepasseerd zou worden, professioneel gezien wel. Een club in ontwikkeling moet weleens schakelen en dat hebben we gedaan. Maar we hebben hem (Mulder, red.) verteld waarom we deze beslissing hebben genomen", verklaart de trainer van Feyenoord.

Mulder speelde sinds zijn debuut in Feyenoord 1 139 officiële wedstrijden voor de Rotterdamse club. Reserve-doelman Warner Hahn wordt na de komst van Vermeer verhuurd aan PEC Zwolle. Feyenoord speelt zaterdagavond thuis tegen Willem II. De Rotterdammers staan na vier speelronden op de tiende plaats.