Van der Vaart twee weken 'out'

De kuitblessure van Rafael van der Vaart zorgt er voor dat hij twee weken niet in actie kan komen. Een flinke tegenvaller van de net herstelde middenvelder. Het bericht dat Rafael van der Vaart de training van Hamburger SV voortijdig verliet, kwam donderdagmiddag naar buiten.

De club maakte bekend dat de spelverdeler een kwetsuur aan zijn kuit heeft en daardoor de oefensessie moest staken. Een dag later laat de club via de officiële kanalen weten dat de aanvoerder niet alleen de wedstrijd tegen Hannover 96 van aankomend weekeinde mist, maar ook het topduel met regerend landskampioen Bayern München een week later.

Van der Vaart miste door een soortgelijke blessure aan zijn kuit ook al het afgelopen WK. De 31-jarige Oranje-international was net hersteld van die kwetsuur, toen hij donderdag dus een nieuwe terugslag te verwerken kreeg.

De oud-Ajacied werkte deze week juist nog een extra training af om tijdig te herstellen. Inmiddels is in het ziekenhuis een MRI-scan gemaakt om de ernst van de blessure vast te stellen en is bekend dat hij twee weken niet inzetbaar is.