[KLM Open] Luiten ergert zich aan irritante mobieltjes

"Het moet toch niet zo moeilijk zijn op een golfbaan je mobieltje uit te zetten of op stil", aldus Joost Luiten na afloop van een matige tweede ronde op de KLM Open. "Ik weet dat je als prof ook met onrustige omstandigheden moet kunnen omgaan, maar het gebeurde nu te vaak dat ik vanuit het publiek weer een geluidje hoorde. Het was irritant."

Luiten gaf even later toe dat hij misschien te veel aandacht aan de telefoons schonk. Al had hij zich er wel aan geërgerd. "Ik heb me er denk ik één of twee keer door laten afleiden. Mensen denken misschien dat ze op genoeg afstand staan om een fotootje te maken, maar het is stil als wij moeten slaan en dan hoor je echt alles."

De Bleiswijker wilde de mobieltjes niet alleen de schuld geven van zijn ronde van zeventig slagen. "Ik was in mijn spel niet scherp genoeg. Het waren vooral onnodige fouten", erkende hij. "Twee keer sla ik tegen de wind in een hele slechte bal en ook die bogeys waren fouten die ik niet mag maken. Het is op deze baan zo dat als je bal op de verkeerde plek ligt, je ook echt in de problemen bent." 

Luiten vindt vijf slagen achterstand op de nieuwe koploper Pablo Larrazábal niet verontrustend. "Ik had liever wat korter op de leider gestaan, maar dit is op zich een mooie positie. Ik kan nu vanuit de luwte toeslaan."