Räikkönen: "ERS niet goed genoeg"

Kimi Räikkönen vindt het Energy Recovery System van zijn Formule 1-team Ferrari niet goed genoeg. De Fin vond de gevechten met de tegenstanders niet gemakkelijk te winnen, omdat het systeem minder goed opneemt en afgeeft dan bij Mercedes en de Red Bull-teams het geval is.

Ferrari worstelt in het seizoen 2014 en op het eigen Monza werd pijnlijk duidelijk dat de renstal topsnelheid tekort kwam. Räikkönen werd in de race uiteindelijk negende, terwijl teamgenoot Fernando Alonso uitviel met ERS-problemen. Het was voor het eerst sinds 2010 dat een coureur van het team uit Maranello met mechanische problemen op moest geven.

Räikkönen sprak met Autosport over ERS: "Onder raceomstandigheden is het zeker een punt waar we naar moeten kijken. Ik ben ervan overtuigd dat we gedurende de winter voor 100 procent verbeteringen aan kunnen doorvoeren. We hebben al dingen aangepast en als je ons over een rondje vergelijkt met andere fabrikanten dan is het zeker niet slecht, maar in de races hebben we op een aantal punten wat moeite."

De Fin weet dat Spa-Francorchamps en Monza de lastigste circuits voor Ferrari waren en dat met Singapore er weer een beter circuit aankomt. Dat laat onverlet dat er veel werk aan de winkel is. Dat beseft ook de nieuwe Ferrari-topman Sergio Marchionne. Hij vindt dat de Italianen het gehele nieuwe motorenconcept onderschat hebben en dat een gebrek aan kennis nieuw succes in de weg heeft gestaan. Verbeteringen op dit gebied moeten van de renstal uit Maranello weer een winnend team maken.