E. Mulder: "Ben niet één of andere pipo"

Erwin Mulder is niet blij met de manier waarop Feyenoord met hem is omgegaan rondom de transfer van Kenneth Vermeer van Ajax naar De Kuip. Na de wedstrijd tegen FC Twente kreeg Mulder te horen dat Vermeer zijn nieuwe concurrent werd.

"Ze hadden op zijn minst mijn zaakwaarnemer (oud-profvoetballer Louis Laros, red.) kunnen informeren. Louis zou mij ook niet hebben lastiggevallen in de aanloop naar de wedstrijd, maar hij zou wel tijd hebben gehad om zich te oriënteren op de transfermarkt. Nu werden we 24 uur voor de transferdeadline voor een voldongen feit gesteld. Dan kun je niets meer doen", aldus Mulder.

Mulder is niet aan zichzelf gaan twijfelen. "Geen moment! Ik weet dat ik bij een grote club de eerste keeper hoor te zijn. Hier kom ik sterker uit. Ik heb een tik gehad, maar ik sta alweer in de ring en zit vol energie. In dit wereldje word je vanzelf keihard."

Mulder reageerde rustig op de komst van Vermeer, maar kookte van binnen. "Ik ben niet een of andere pipo die net een jaar bij Feyenoord zit. Ik zit tien jaar bij de club… En de manier waarop ik aan de kant word geschoven, doet pijn. Dit is een wond."

De inmiddels tweede keeper van Feyenoord kan goed samenwerken met de Nederlandse international. "Ik ken Kenneth al jaren. We hebben samen bij Nederland B gezeten, toen Johan Neeskens als bondscoach ons selecteerde. Ik kom hem ook al jaren tegen. Kenneth is gewoon een goede keeper. Ik heb deze week ook goed met hem getraind."