Viergever: "Ik mag ook fouten maken"

Nick Viergever voelt zich steeds beter bij Ajax. De verdediger kwam deze zomer over van AZ en wordt in Amsterdam ook geregeld ingezet als controlerende middenvelder.

Viergever (25) leek aanvankelijk gehaald te zijn als opvolger van Niklas Moisander. De aanvoerder van Ajax hoopte op een mooie buitenlandse club, maar concrete interesse voor de Fin bleef uit. Trainer Frank de Boer besloot Viergever centraal op het middenveld te posteren aan het begin van dit seizoen.

De enkelvoudig international kan ook centraal en links in de verdediging spelen. Viergever leert veel van De Boer. "Hij heeft ook als speler ervaring op topniveau en kan daar heel goed over vertellen”, vertelt Viergever tegenover Helden Online. “Zijn tips ervaar ik als heel prettig, ik mag ook fouten maken."

"Je kan ook alles tegen hem zeggen, normaal met hem communiceren en je gevoel uiten", aldus de oud-speler van Sparta Rotterdam en AZ. Viergever kreeg kort na zijn entree bij Ajax direct kritiek. Johan Cruijff stelde dat Viergever en de inmiddels vertrokken Daley Blind niet snel en technisch genoeg waren.

Viergever denkt dat Cruijff doelde op het tweetal als 'duo' op het middenveld. “Daley is daarna ook direct vertrokken, haha. Ik ben hier om mijzelf te ontwikkelen, ook op het middenveld, en dat gaat steeds beter", besluit de linkspoot. Ajax staat na vier duels zevende en speelt zaterdag tegen Heracles Almelo.