[PL] Arsenal en Manchester City delen de punten

Arsenal en Manchester City hebben zaterdag in het Emirates Stadium met 2-2 gelijkgespeeld. Martin Demichelis bezorgde de bezoekers zeven minuten voor tijd een punt met een rake kopbal.

Arsenal mocht zich uiteindelijk in de handjes knijpen met het punt. Via Aleksandar Kolarov en Edin Dzeko raakte City in de slotfase de paal. Samir Nasri scoorde vanuit buitenspelpositie en dus ging zijn treffer niet door.

Sergio Agüero had de regerend landskampioen in de 28e minuut op voorsprong gezet, nadat debutant Danny Welbeck al op de paal had geschoten voor Arsenal. Jack Wilshere en Alexis Sanchez brachten de ploeg van Arsène Wenger na rust met twee zeer fraaie treffers op voorsprong.

Frank Lampard startte in de basis en maakte zijn eerste minuten in het shirt van City. De van Chelsea overgekomen middenvelder bleef in de rust in de kleedkamer achter.

City heeft zeven punten uit vier duels en staat voorlopig derde. Arsenal heeft een punt minder.