[BL] Götze en Ribéry bezorgen Bayern zege

Bayern München heeft VfB Stuttgart zaterdag met de nodige moeite op de knieën gekregen. De regerend landskampioen versloeg Die Schwaben in eigen huis met 2-0. Mario Götze en Franck Ribéry troffen doel. Arjen Robben deed vanwege enkelklachten niet mee bij Bayern.

Götze zette de thuisploeg na 27 minuten op voorsprong, waarna de voor Robert Lewandowski ingevallen Ribéry het treffen vijf minuten voor tijd besliste. Bayern kwam door de zege op zeven punten uit drie duels en staat op gelijke hoogte met Bayer Leverkusen.

Shinji Kagawa keerde op gedenkwaardige wijze terug bij Borussia Dortmund. De Japanner, in 2012 overgestapt naar Manchester United, leidde tegen SC Freiburg de 1-0 van Adrian Ramos in en scoorde zelf de 2-0. Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) en Oliver Sorg zorgden na rust voor de 3-1 eindstand. Dortmund heeft zes punten.

Jos Luhukay en Roy Beerens verloren met Hertha BSC op eigen veld van FSV Mainz: 1-3. John Heitinga bleef de hele wedstrijd op de bank zitten bij de Berlijners, die dit seizoen nog op hun eerste overwinning wachten.

Ivica Olic bezorgde VfL Wolfsburg in de slotfase een punt op bezoek bij Hoffenheim: 1-1. Paderborn en FC Köln speelden met 0-0 gelijk.