[PD] Atlético wint op bezoek bij Real Madrid

Atlético Madrid heeft zaterdag een gevoelige tik uitgedeeld aan Real Madrid. Het team van Diego Simeone versloeg de Champions League-houder in het Santiago Bernabeu met 2-1. Arda Turan bezorgde Atlético met een goal in de 76e minuut de zege in de beladen derby.

Tiago had de verliezend Champions League-finalist na tien minuten al op 1-0 gezet met een kopbal. Cristiano Ronaldo trok de stand zestien minuten later met een zelf verdiende strafschop gelijk.

Het slotakkoord was voor Turan. De Turk maakte dankbaar gebruik van de zeeën van ruimte die de defensie van Real hem schonk, waardoor Atlético zich enigszins revancheerde voor de verloren Champions League-finale van vorig seizoen.

Coach Carlo Ancelotti liet Javier Hernandez debuteren bij de Koninklijke. De van Manchester United gehuurde Mexicaan viel in de 63e minuut in voor Karim Benzema.

Real Madrid verloor al twee competitieduels dit seizoen en staat slechts twaalfde. Regerend landskampioen Atlético neemt met zeven punten de tweede plaats in achter koploper FC Barcelona, dat zaterdag met 2-0 won van Athletic Bilbao.