Rutten: "Ik schrok van eerste helft"

Feyenoord blameerde zich zaterdag tegen Willem II, en coach Fred Rutten zag dat zijn ploeg het vooral in de eerste helft moeilijk had. "Van de eerste helft schrok ik wel een beetje", zei Rutten na afloop tegen FOX Sports. "In de uitwedstrijd bij FC Twente zag ik duidelijk verbetering en groei bij ons, maar daar heb ik in de eerste helft vanavond weinig tot niets meer van gezien."

Na de pauze zag het er volgens de coach beter uit. "Maar voor rust kregen we praktisch geen kansen. Dat is veel te weinig in De Kuip." Feyenoord verloor met 1-2 door Tilburgse goals van Frank van der Struijk en Samuel Armenteros.

"Ik moet zeggen dat de invallers aan onze kant lichtpuntjes waren. Al denk ik dat ik dat niet eens mag zeggen. Je verliest - met alle respect - van Willem II. Ze speelden goed georganiseerd, maar wij zijn nog altijd wel Feyenoord. Dan mag je hier thuis niet zo makkelijk verliezen."

Volgens Rutten speelde Willem II met veel meer overgave dan de Rotterdammers. "Zij spelen tegen Feyenoord, dan zijn ze altijd tweehonderd procent scherper dan normaal tegen andere tegenstanders. Daar moet je als jonge jongen mee om kunnen gaan."