[Serie A] De Jong helpt Milan in knotsgek duel langs Parma

AC Milan heeft zondag een knotsgek duel bij Parma met 5-4 gewonnen. Nigel de Jong was een keer trefzeker voor de Rossoneri, die zich naast Juventus en AS Roma aan kop van de Serie A nestelen. Ploeggenoot Marco van Ginkel bleef op de bank.

Milan leidde halverwege met 3-1 door goals van Giacomo Bonaventura, Keisuke Honda en Jérémy Menez. Tussendoor deed Antonio Cassano iets terug, maar er leek geen vuiltje aan de lucht voor Milan. In de 52e minuut tekende Felipe echter voor de 3-2 en niet veel later kreeg verdediger Daniele Bonera zijn tweede gele kaart wegens hands.

Voordat de Milanezen verder aan het wankelen werden gebracht sloeg De Jong toe. Hij veroverde de bal op eigen helft, stoomde op naar het vijandige doelgebied en verschalkte Parma-doelman Antonio Mirante.

Alessandro Lucarelli bracht de spanning weer terug, maar twaalf minuten voor tijd moest ook Parma met tien man verder na een overtreding van Felipe. Menez maakte er op fraaie wijze 5-3 van voor Milan, voordat keeper Diego Lopez het slotstuk van de avond verzorgde. Hij blunderde bij een terugspeelbal van Mattia de Sciglio.