Zorgen bij PSV om Depay

PSV kreeg zaterdag in Zwolle al snel een tegenvaller te verwerken. Sterspeler Memphis Depay viel na een klein kwartier uit met een liesblessure. De aanvaller uit Moordrecht kreeg al snel in de wedstrijd last van zijn lies en moest daarom vervangen worden door Jürgen Locadia. De vrees is dat Memphis Depay er een tijdje uit is, want de voortekenen waren niet goed.

PSV-trainer Phillip Cocu hoopt dat de kwetsuur van zijn beste speler meevalt. "Het zou een aderlating zijn als we hem een paar duels niet kunnen gebruiken, want Memphis kan het verschil maken”, tekent De Telegraaf op.

Depay verkeerde dit seizoen al vroeg in goede vorm. Met vijf treffers uit evenzoveel duels is de 20-jarige buitenspeler topscorer van de Eredivisie. Vandaag ondergaat hij een MRI-scan waaruit de precieze ernst moet blijken.

Ook teamgenoot en PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum hoopt dat de blessure niet ernstig is. "Memphis is een heel belangrijke speler voor ons. Niet alleen door zijn acties en zijn goals, maar hij bindt ook meerdere tegenstanders, waardoor anderen gemakkelijker kunnen voetballen. Het zou heel slecht nieuws zijn als hij er langere tijd uitligt. Laten we hopen dat het meevalt."