Raonic passeert Berdych op wereldranglijst

Milos Raonic is op de nieuwe wereldranglijst van de ATP een plaatsje gestegen. De 23-jarige Canadees klimt van zeven naar zes en evenaart daarmee zijn hoogste notering ooit. Dat gaat ten koste van de Tsjech Tomas Berdych die een plaatsje inlevert en nu zevende staat.

De top vijf van de wereldranglijst blijft ongewijzigd. Novak Djokovic staat bovenaan, gevolgd door Rafael Nadal, Roger Federer, Stanislas Wawrinka en David Ferrer.

Robin Haase staat net als vorige week zeventigste en blijft daarmee de beste Nederlander. Hij staat net boven Igor Sijsling, die twee plaatsen inlevert van 72 naar 74. Door de wedstrijden in de Davis Cup, die weinig punten oplevert, zijn de verschuivingen op de wereldranglijst deze week minimaal.

Bij de vrouwen blijft Kiki Bertens de enige Nederlandse in de top honderd. Ze daalt wel van de 82e naar de 84e plaats. Richel Hogenkamp volgt op ruime afstand. Ze stijgt drie plaatsen naar 162. Arantxa Rus keldert van de 166e naar 190e plaats.

In de top tien vindt deze week geen enkele verschuiving plaats. Serena Williams is de nummer één, gevolgd door Simona Halep, Petra Kvitova, Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska, Na Li, Eugenie Bouchard, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki en Ana Ivanovic.