F1-teams: Ticketprijzen zijn te hoog

De Formule 1-teams vinden de prijzen die raceorganisatoren voor hun tickets vragen te hoog. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft tegenover Autosport bekendgemaakt dat de teams hier in een gesprek hun bezorgdheid over hebben geuit.

De teams zien de belangstelling voor de Formule 1 afnemen, zowel qua aantallen bezoekers van de circuits als van de televisiekijkers. Ze zijn hierover in gesprek met F1-baas Bernie Ecclestone. De reden dat de prijzen zo hoog zijn is dat de organisatoren veel geld moeten betalen aan het Formula One Management van Ecclestone.

Wolff: "We hebben het onderwerp van de ticketprijzen aangeboord, en hebben daarnaast ook gesproken over de grote waarde om traditionele circuits als Spa, Monza en Hockenheim op de kalender te houden. Dergelijke races moeten deel uit blijven maken van de kalender. Dit is een globale sport." Hij voegde hier wel aan toe dat de sport ook nieuwe landen aan moet blijven doen.

Eerder bood McLaren-baas Ron Dennis al zijn hulp aan. Hij wil laten onderzoeken waarom de mensen de Formule 1 de rug toekeren en met de uitslag hiervan het tij proberen te keren.