Wehrlein nieuwe reserverijder Mercedes

Het Formule 1-team Mercedes heeft Pascal Wehrlein benoemd tot reservecoureur. De 19-jarige Duitser is de opvolger van Sam Bird die eerder dit jaar aan de kant geschoven werd door het team uit Brackley.

Wehrlein rijdt normaal gesproken voor Mercedes in de DTM en afgelopen weekend won hij zijn eerste wedstrijd. Daarnaast heeft de jonge Duitser in de simulator al 12.000 kilometer met de W05 Hybrid gereden en afgelopen week kwam hij in een W03 op het circuit Portimão tot maar liefst 109 ronden.

Komend weekend in Singapore voegt Wehrlein zich voor het eerst bij de hoofdmacht van Mercedes. "Ik was verguld toen ik erachter kwam dat ik met een Formule 1-auto mocht testen op Portimão. Ik had een paar rondjes nodig om te wennen aan de snelheid, vooral in de bochten, en aan de remmen. Het is toch een wereld van verschil met de DTM. Maar ik wist me snel aan te passen en legde meer dan 500 kilometer af. Dat Mercedes me nu benoemd heeft tot reserve is een mooie beloning. Een droom is uitgekomen met mijn Formule 1-test en deze nieuwe rol."