PSG zonder Thiago Silva tegen Ajax

Paris Saint-Germain kan woensdagavond geen beroep doen op aanvoerder Thiago Silva. Trainer Laurent neemt wel David Luiz en Serge Aurier mee naar Amsterdam.

PSG start woensdag de groepsfase van de Champions League met een uitduel bij Ajax. Voor Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Gregory van der Wiel betekent dat een weerzien met hun ex-club. Blanc heeft de drie voormalig Ajacieden opgenomen in de wedstrijdselectie. Aanvoerder Thiago Silva ontbreekt.

De Braziliaan is nog niet voldoende hersteld van een dijbeenblessure. De centrale verdediger staat daardoor al ruim een maand aan de kant bij PSG. Blanc hoopte eerder nog tegen Ajax een beroep te kunnen doen op Thiago Silva. Landgenoot David Luiz kan wel in actie komen in de Amsterdam ArenA.

De duurste verdediger van de wereld is hersteld van een knieblessure. Luiz, die deze zomer voor 49,5 miljoen euro werd overgenomen van Chelsea, zegde af voor de oefeninterland Brazilië tegen Colombia (1-0 zege). De topaankoop vormt waarschijnlijk met Marquinhos het centrale duo in de defensie.

Blanc heeft ook de Ivoriaan Aurier aan de selectie toegevoegd. De rechtsback viel woensdag tijdens de interland tegen Kameroen uit na een botsing met Stéphane Mbia. Aurier raakte even buiten bewustzijn. Nader onderzoek wees uit dat de schade meeviel. Aurier is een concurrent voor Van der Wiel.