Stewart: "De rollen veranderen"

Earnest Stewart betreurt het terugtreden van Marco van Basten. De directeur voetbalzaken van AZ heeft vertrouwen in de nieuwe rolverdeling binnen de technische staf. Van Basten besloot zijn werkzaamheden als hoofdtrainer neer te leggen vanwege gezondheidsproblemen.

Alex Pastoor neemt het roer over en Van Basten zal samen met Dennis Haar de rol van assistent op zich nemen. "Het drietal blijft, maar de rollen veranderen", zegt Stewart in gesprek met RTV Noord-Holland.

"Die veranderingen moet je goed met elkaar bespreken. En dan heb je ook nog een zakelijk deel dat je met elkaar moet bespreken. Wisten we dit toen hij overkwam van sc Heerenveen? Nee. Hij vertelde ook dat hij op dat moment een trainer was, die lerende is en ervaring opdoet", verklaart de directeur voetbalzaken.

"Het is nooit besproken tijdens onze gesprekken. Maar er kwam op een gegeven moment een kentering, dat hij daar heel veel last van had", aldus Stewart, die vertrouwen heeft in de nieuwe rolverdeling. "Dat het een raar beeld is, kan ik me voorstellen. Aan de andere kant: we hebben drie trainers die prima met elkaar hebben gefunctioneerd."

"Taken veranderen, maar het belangrijkste is dat Marco zich, met al zijn ervaring en alles wat hij heeft, prettig voelt in deze situatie. Iedereen weet nog waar-ie op de bank zat in ’88. En dan is het vervelend dat Marco het traject niet af kan maken in de rol die we hadden bedacht", besluit de directeur van de club uit Alkmaar.