Bookmakers: Ajax sneuvelt in groepsfase

Ajax slaagt er ook dit jaar niet in om zich te plaatsen voor de knockoutfase van de Champions League. Een doorstart na de winterstop in de Europa League zit er wel in. Dat blijkt uit een overzicht van de grote wedkantoren.

Real Madrid is favoriet om het toernooi te winnen, waarmee voor het eerst een winnaar zijn titel zou prolongeren. Bayern München krijgt de op een na hoogste kansen toegedicht, vóór FC Barcelona, tegenstander van Ajax in de groepsfase.

De Amsterdammers worden van de 32 deelnemers aan het miljoenenbal als 24e ingeschat. Na de groepsfase gaan zestien ploegen door na de volgende ronde. Bij de sterkste helft van het deelnemersveld zit ook Ajax-tegenstander Paris Saint-Germain. De Fransen worden met een zesde notering ingeschaald als serieuze kanshebber voor de titel.

Het goede nieuws voor Ajax is dat de derde opponent in de groepsfase, APOEL Nicosia, nog kanslozer is voor een stunt in de Champions League. De Cypriotische ploeg wordt als 28e ingeschat. Als de bookmakers gelijk krijgen dan wordt Ajax derde in de poule, en vloeit de club door naar de Europa League.

Wie zin heeft in een gokje zit bij Ajax overigens goed. Elke euro die op Ajax wordt ingezet wordt gemiddeld zo'n vijfhonderd keer zo veel waard als de Amsterdammers hun huzarenstukje uit 1995 weten te herhalen en het toernooi winnen.

De Champions League gaat dinsdag van start. Ajax moet nog een dag wachten en ontvangt woensdag in eigen huis Paris Saint-Germain.