Moisander: "We moeten Zlatan als team verdedigen"

Zlatan Ibrahimovic keert woensdag met Paris Saint-Germain terug naar de Amsterdam Arena. Niklas Moisander is een van de Ajax-verdedigers die de Zweedse spits moet afstoppen. De Fin denkt dat hij zijn collega's nodig heeft. "Een tegen een gaat niemand van ons hem stoppen, dus wij moeten dat als team heel goed doen."

Voor Moisander is Ibrahimovic een van de beste spitsen ter wereld. "Hij is zo sterk en heeft een goede techniek. je weet nooit wat hij gaat doen." Zijn fysieke kracht maakt het ook zo moeilijk om Ibracadabra te verdedigen. "Soms moet je niet het duel aangaan, of bijna nooit eigenlijk", weet Moisander. "Maar je moet hem ook geen ruimte geven. Je moet dicht bij hem blijven en het juiste moment afwachten."

Kansloos is Ajax zeker niet tegen PSG, denkt Moisander. "Het is een wereldploeg natuurlijk, maar zij vallen ook veel aan en dus krijgen wij ook ruimte. Als wij ons eigen goede spel spelen maken we zeker een kans. Wij hebben afgelopen jaren laten zien dat wij dit soort wedstrijden ook kunnen winnen, zeker thuis."