Hamburger SV bevestigt ontslag Slomka

Mirko Slomka is niet langer trainer van Hamburger SV, de club van aanvoerder Rafael van der Vaart. De Duitsers bevestigden dinsdag dat de 47-jarige oefenmeester op straat is gezet. Joe Zinnbauer, de coach van het tweede team, neemt zijn taken over.

Slomka stond sinds februari aan het roer bij HSV, waar hij de eveneens ontslagen Bert van Marwijk opvolgde. De Duitser wist de ploeg afgelopen seizoen via de nacompetitie te behouden voor de Bundesliga. HSV haalde daarop voor 26 miljoen euro aan nieuwe spelers, maar met twee nederlagen en een gelijkspel is de competitiestart desastreus. Duitse media meldden maandag al dat Slomka daarvoor de rekening gepresenteerd zou krijgen.

"Met Joe Zinnbauer hopen we emoties op te wekken en het team een nieuwe impuls te geven", reageert HSV-directeur Dietmar Beiersdorfer. "Hij leidt morgen zijn eerste training." Voor de 44-jarige Zinnbauer wordt het zijn eerste klus op het hoogste niveau. Hij debuteert zaterdag in de thuiswedstrijd tegen landskampioen Bayern München.