Van der Wiel op zijn hoede voor Ajax

Gregory van der Wiel neemt het woensdag met Paris Saint-Germain op tegen zijn oude club Ajax. De rechtsback denkt dat zijn ploeg bij de pinken moet zijn om met een goed resultaat te vertrekken uit de Amsterdam Arena. "Ondanks dat ze een heel jong team hebben met weinig ervaring, kunnen ze heel gevaarlijk zijn."

"Dat hebben ze vorig jaar bewezen tegen FC Barcelona en eerder tegen Manchester City", vertelde de 26-jarige Van der Wiel een dag voor de Champions League-ontmoeting op een persconferentie. "We moeten rekening houden met een goed Ajax hier in de Arena. Dan maakt het niet uit hoe jong ze zijn, ze hebben de kwaliteiten wel."

Het is voor de 38-voudig international het eerste weerzien met Ajax sinds hij in de zomer van 2012 de overstap maakte naar Parijs. "De meeste spelers met wie ik speelde zijn vertrokken. Met de jongens die er nog zijn, heb ik niet zo veel contact."

PSG kende afgelopen weekeinde bij Rennes (1-1) een matige generale voor het duel tegen Ajax. Toch maakt Van der Wiel zich geen zorgen. "Dat was een teleurstelling, maar ik denk niet dat we heel slecht hebben gespeeld. We hoeven elkaar niet wakker te schudden. We moeten gewoon ons eigen spel spelen."

De puissant rijke Fransen gelden opnieuw als een van de favorieten voor de eindzege. Vorig jaar verloren ze in de kwartfinale nipt van Barcelona. "Ik denk dat we daarvan geleerd hebben. We zijn weer wat langer bij elkaar, weten precies elkaars looplijnen en zijn meer een team. Daar moeten we op voortborduren. Maar je moet ook een beetje geluk hebben."

Naast Van der Wiel hebben ook ploeggenoten Zlatan Ibrahimovic en Maxwell een verleden bij Ajax. De Zweedse spits is de grote man bij PSG. "Zijn rol is heel belangrijk. Niet alleen op het veld, ook daarbuiten. Hij is onze belangrijkste speler."