Afellay: "Wij zijn lastig te verslaan"

Ibrahim Afellay voelt zich steeds beter bij Olympiakos. De aanvallende middenvelder was dinsdagavond tegen Atlético Madrid de grote uitblinker bij de Griekse topclub. Afellay (28) wordt dit seizoen gehuurd van FC Barcelona. De 44-voudig international stond bij de Catalanen lange tijd geblesseerd buitenspel.

De oud-PSV'er deed dinsdag van zich spreken met een doelpunt en een assist in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid (3-2). De Utrechter voelt zich goed in Griekenland. Olympiacos heeft een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst. "Ik ben heel erg blij dat ik bij deze club speel. De mensen hebben me goed opgevangen", zei Afellay op de clubsite van Olympiacos. "Hoe de toekomst eruit gaat zien, moeten we afwachten."

"Ik hoorde al mooie verhalen over onze fans, maar wat ik vanavond ervaarde was geweldig. Zelfs tijdens de warming-up zongen ze ons al toe. Met zulke steun zijn wij heel lastig te verslaan. Dit had ik niet kunnen bedenken toen ik naar deze club kwam. Wij waren de betere ploeg en speelden erg goed."

Afellay vond dit seizoen ook al het net in de Griekse Super League. De aanvallende middenvelder keerde onlangs na een afwezigheid van anderhalf jaar terug bij het Nederlands elftal. In de interlands tegen Italië (2-0 verlies) en Tsjechië (2-0 nederlaag) kwam de huurling van FC Barcelona niet in actie.